Monday, 21.01.2019, 2:59 PM
Welcome Guest | RSS

The Kakalashka!

Main | Registration | Login

Main » Articles » За живота от нещата

Из дневниците на един ФК "Гигант" Белене
Говорили сме много за знайните и незнайни български футболни отбори. Много са. Разделени са на групи. Но ако трябва да ги класифицираме по основен фактор "Култ", то при равни други условия разделението би имало следния вид: от една страна ФК "Гигант" Белене, от друга страна - всички останали. Глиганите от Белене си имат сайт, който аз, като един отявлен фен, посещавам всеки ден, кръстя се пред лика на Помпи (чети по-долу и ще разбереш) и пея химна на отбора, който съм си измислил сам ("Айдееее, Глигаааани, Оле Оле Оле", което се повтаря в продължение на 2 минути). Днес съм в едно добро настроение и реших да споделя с вас магията на беленските атлети. Както ще се убедите - вълшебно е. Ще процедираме по установената тактика - цитат последван от мой коментар. Върши работа. Май.

                                                                          
Здравейте, беленчани! Добре дошли в царството на ГЛИГАНИТЕ!Photobucket

Какво страхотно приветствено слово! Как ти се приисква да си беленчанин, че и ти да си добре дошъл в царството на ГЛИГАНИТЕ. Но уви...

Да зачетем визитката на отбора:

"ФК Гигант Белене е основан през 1947 година. Играе домакинските си срещи на стадион "Дунав", който има 5000 седящи места.... :)),имаше, по-скоро, защото сега всички дървени пейки са откраднати, а бетонните стълби са разбити и в окаяно състояние."
Какъв стил! Как започва сериозно, надъхано, дава ти базисна информация за отбора, после изведнъж БАМ! - решава да сложи всички карти на масата и "обажда" стадиона за окаяното му състояние. Като един литературен педофил успява да те прилъже с бонбонки в началото на изречението, а в края му разбираш, че това не са били бонбонки, тази маза ти е непозната и вероятно няма да можеш да сядаш известно време. Как с едно изречение успява да ти покаже рая и после изведнъж да те пусне в ада! Как тънко свири по целия ти емоционален диапазон, като един Моцарт на душевноста! Това е истинския журналист - верен на отбора си, но по-верен на ИСТИНАТА. Браво, колега публицист, заслужихте си двете усмивки в средата на изречението...

"Спонсор: е, засега няма такъв, и отборът играе на един гол ентусиазъм..."
А нима не трябва всички отбори да играят по този начин, питам аз!

Да се прехвърлим в секция "История". На отбора, не българска.

"Началото на футбола в град Белене е поставено през 1947 година, когато ... (очакваме информация от Георги за създаването на футбола в Белене)."
Баси съспенса! "Когато..." и нищо. Бих искал да стисна ръката ви в този момент, колега!
На вниманието на всички англичани, които си мислят, че футбола е измислен от тях - ГРЕШИТЕ! Футболът е създаден в Белене. Жоро ще ви каже как стоят нещата. Само да изтрезнее. Данните са от 2002г., между другото.
Актуална информация за Георги ще получите, когато...


"Решителният плейоф е в Горна Оряховица, където Гиганта прегази Вършец с 2:1! Ето я снимката от празнуването на победата в Кайкуша. Това по главите им е син спрей!"
Няма да коментирам дали резултат 2:1 може да се нарече "прегазване", но бих искал да кажа, че освен със син спрей по главата, победата била отпразнувана също с еднакви татуировки от дъвки и леко смъкване на десния чорап. Лудаци!!!

Photobucket

Дойде време за отбора.
Средната възраст в отбора на Глиганите спокойно може да накара играчите на Милан да се чувстват първа младост. Сега вече включването на дядо Радостин в националната селекция не ми изглежда безрезонно. Голмайстор на отбора (с колосалните 4 гола) е Ангел Никифоров - Помпи, който тази година е ударил 39 лазарника. От снимката предполагам, че в Белене е по-добре познат с хубавата си ракия, отколкото с футболните си умения. Да видим другите прякори: Баба Меца, Зико, Ярката, Вилката, Китона... да продължавам ли? И как може на Радослав Джантов да не му викат Джантата? Малко по-сериозно, Белене!
Носи се слух (на който аз вярвам), че снимките на играчите са изрязани от полицейските им досиета.


Да видим най-интересното от новините покрай отбора!

"СРАМ И РЕЗИЛ - НЕ СЕ ЯВИХМЕ В ДРЯНОВО! Гиганта не се яви в Дряново, под предлог, че е повреден клубния автобус... Истинската причина по-добре да не я споменаваме... Естествено, присъдиха ни служебна загуба с 3:0."

Photobucket
Истинската причина


"ЕДВА НЕ ЗАГУБИХМЕ ВКЪЩИ СРЕЩУ НАЙ-СЛАБИЯ ОТБОР В ГРУПАТА - 2:2 СРЕЩУ ЧЕРВЕН БРЯГ! Почти юношеския тим, който излезе срещу Червен бряг, положи усилия да направи нещо, но едва не загуби от отбор, който до този момент беше отбелязал едва 4 гола. Дори защитникът Зико се наложи да играе като централен нападател..."
Криза, Белене, криза! Добре, че Зико е универсален играч (факт: вкарва гол, който е отменен)! Другото интересно, освен тази безпрецедентна рокада, е как Глиганите наричат отбора на Червен бряг - "Най-слабия отбор в групата", при условие, че беленчани се намират точно над тях в класирането. Демеque, предпоследни. И правят хикс. Не мога да кажа, кой отбор е по-слаб, но съм сигурен, че ако ФК "Червен Бряг" Червен Бряг (да, някой го е домързяло да си трови мозъка с излишни имена) имаха сайт, на същата дата щеше да пише "Едва не загубихме като гости срещу най-слабия отбор в групата - 2:2 срещу "Гигант" Белене.
Ташака е, че докато Глиганите се бият в гърдите, че не са последни, "Червен Бряг" решава да ги прецака супер яко и се отказва от първенството след 15и кръг. Та, кой става последен, когато последния се откаже от участие?

"ЧОВЕКА НАКАЗАНИ СЛЕД МАЧА С БДИН! ОЧАКВАНА ЗАГУБА В БЯЛА СЛАТИНА - 4:0! През седмицата стана известно, че 4-ма футболисти, които според доклада на длъжностните лица са участвали в побой над ловешкия съдия Павел Иванов след мача с Бдин Видин, ще бъдат наказани с изваждане от футбола за 1 година. Според президента на Гигант Георги Обретенов наказанието е доста пресилено..."
Побоя е само според доклада на длъжностните лица. Версията на самите футболисти е, че докато са си говорили на "Сър", подавали са си листчета с отбрани цитати от Библията и са обмисляли кой да е поредният дом за сираци, на който да направят дарение, съдията Павел Иванов ги нападнал с двойно наточена катана и псувни на майка. Истината е някъде по средата.
Според Георги Обретенов наказанието е доста пресилено. Според завеждащия в окръжния психодиспансер Георги Обретенов няма право да дава подобни изявления.


"ТРУДНА И ЗАСЛУЖЕНА ПОБЕДА В БЕЛЕНЕ НАД КОРАВ ПРОТИВНИК - 1:0 СРЕЩУ МОНТАНА! Двубоят протече при отлично съдийство, а на мача присъстваха доста малко зрители - около 150 човека, може би заради това, че мачът беше в събота, и ... съвпада по време с началото на гроздобера :-)))"
Това обяснява липсата на почти целия състав също. Засрамете се беленски тифози!

"ЗАПОЧНА ПРЕДСЕЗОННАТА ПОДГОТОВКА! Гиганта започна предсезонната подготовка, раздиран от противоречия и съпътстван от проблеми от финансово естество... Единствен спонсор на отбора остана общината, след като директорът на ИП Антон Босилков оттегли подкрепата си за отбора, отказа осигуряването на транспорт на отбора и освобождаването на футболистите за тренировки..."
Антон Босилков е баща на Илиян Антонов Босилков, който е халф в отбора. Май де. Та, човека си има по-важни работи, от колкото да дава пари за отборчето на сина си (набор '76).

"Стигна се дори до комичната ситуация, за насрочения мач с отбора на Академик в Свищов, да се налага автобус, изпратен от домакините, да идва до Белене да вземе отбора и да го върне след мача..."
Комично е да искаш да си завържеш обувката на спирката и в процеса на навеждане да пръднеш. Когато противниковия отбор ти прати автобус, който да те докара до стадиона, след което да ти напълни кошничката с голове (резултат не се споменава, но "до 1:0 до средата на второто полувреме се държахме, но оттам насетне разгромът беше пълен..." казва достатъчно) и след това да те върне обратно е трагично. Точно тази случка е типичен пример за "Booty Call" във футбола. Белене са си чиста държанка на Свищов.

"На 21.07 беше придвидена контрола със отбора на Ловико Сухиндол, която обаче пропадна поради транспортни проблеми... Президентът на отбора Георги Обретенов осигури автобус от кооперацията - наистина, не много угледен, но футболистите "отказали" да пътуват с тая "трошка"..."

Photobucket
This is how we roll!

Ми къ? Автобус от кооперация? Да пътуваме с него до Сухиндол? Чшшшшш, ей, ние сме от "Гигант" Белене, не от някой смотан отбор! Искаме самолет! Ако до 10 минути не дойде самолет да ни вземе се връщаме да си докопаем нивите! We pimpin', bitch! В този ред на мисли, Помпи, кво стана с оная копраля дето ти я дадох? Да вземеш да ми я върнеш вече ли?

"На стадиона на откриването присъстваха над 500 зрители, които създадоха атмосфера като на голям футболен мач, присъстваше и шумната агитка на метълите..."
По слухове, след мача метълите са били изгорени на клада придружена с всеобщи празненства. Причината била, че били изглеждали странно. Не вярвам да е истина.

"ОТУПАХМЕ В БЕЛЕНЕ И БИВШИЯ ШАМПИОН НА БЪЛГАРИЯ - 3:1! Поради загадъчна липса на агитката на метълите на стадиона не беше особено шумно..."
Коооопеле...

"РЕЗИЛ И В ПОСЛЕДНИЯ МАЧ КАТО ГОСТИ - 3:0 В ГОРНА ОРЯХОВИЦА!
За това, че тук няма коментар за последните 2 мача като гости, са виновни Георги Обретенов - Дядо, и Профето.... И двамата са много несериозни! Уууууу!"

И Дядо и Профето били фенове на метъла...

"ВЕЛИКОЛЕПНА ПОБЕДА НАД ЛИДЕРА БЕЛИТЕ ОРЛИ - 2:1! След подновяването на играта гостите установиха надмощие, като отново най-активен беше Бисер Амброзиев, който не се смущаваше от виковете от страна на публиката "Бисере, н'тъ й срам..."
Каква воля! И какво дебелоочие същевременно! Бисере, честно, н'тъ й срам.

"Повод за смях по трибуните бяха многобройните опити на очевидно пияния Пешо Муздивата да нахлуе на терена, откъдето търчеше да го изкарва реферът от "А" група Момчил Врайков..."
Атмосферата е като на мач от висшата лига.

Photobucket
"Маа му стара, Муздива, ай сиктир от тука ако пак трябва да те докосвам докато си чисто гол, честно..."

Данните са за 2002г.
Източник - http://gigant-belene.hit.bg/ - ако искаш да пиеш директно от извора.

А искаш ли да разбереш какво би се случило ако Филип Марлоу продаваше царевица на плажа? Или що за груба подигравка е да оставиш Един блогър без компютър?

Category: За живота от нещата | Added by: momoneymain (03.10.2009) | Author: MoMoneyMain
Views: 7255 | Comments: 4 | Rating: 5.0/5 |
Total comments: 4
12.10.2009 Spam
4. Dido
Аааа, извинявам се! Чак сега видях "Данните са за 2002г." :)

12.10.2009 Spam
3. Dido
Aве този сайт на Глиганите май не е ъпдейтван скоро ... поне от 4-5 години !?!?!?!

06.10.2009 Spam
2. Mo (momoneymain)
Нищо не свършва до тук, обаче...

http://www.winner.bg/oncorner/read14286.html


05.10.2009 Spam
1. Ivaylo (bachoivo)
ТРУДНА ПОБЕДА В БЕЛЕНЕ НАД ОТБОРА НА ЛОКОМОТИВ (МЕЗДРА) - 2:1

Не е лошо, че са били момчетата, ама само не ми е ясно защо Локо(Мездра) вече 2-ри или 3-ти сезон са в "А" група(може и да не бият наред ама са там), а Гигант, начело с лидерите Помпи(тоя сигурно е див фен на английския Портсмут, а.к.а. Помпи) и Китона ми се губят от полезрението в последно време biggrin biggrin biggrin


Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Login form

Search

Site friends    

Приятели:
IGB Advertising Ltd.

Statistics


Всички на линия: 1
Кибици: 1
Наши: 0