Saturday, 04.05.2024, 11:12 AM
Welcome Guest | RSS

The Kakalashka!

Main | Registration | Login

Main » 2008 » September » 7 » от ЦК на БКП от КТМ и ЛВЗ с GPS
от ЦК на БКП от КТМ и ЛВЗ с GPS
1:55 AM
По случай навършването на една седмица на сайта kakala6ka.ucoz.com парията реши, че денят 07.09. вече е официален празник на целия народ. Както всеки празник и този ще си има редица специални обичаи и обреди. с които да се посреща, прекарва и изпраща. Партията реши да улесни гражданите като помести тези обичаи на страниците на сайта.

1. Името на празника е Голяма Какалашница и се празнува една седмица след 31.08., което е Малка Какалашница.
2. В 8 часа сутринта най-възрастната жена в семейството меси питка с пилешко месо. Докато меси нарича питката с думите: "На баба ти питката вкусна ще да е, който си не вземе - какалашка ще яде!". След оформяне на тестеното изделие се изографисва числото 20 отгоре и. Това е за да се покаже, че на този ден преди еди-колко-си години се е регистрирал 20ия юзър. Тестото се оставя да втаса, пече се и се оставя питката да си обиколи нивката.
3. Докато питката си обикаля нивката, бабата разказва приказка за питката на внучетата. За предпочитане е следната кратка приказка: "Геврече, геврече!!! - крещяха децата, не подозирайки, че това е смъртно ранената житена питка". Приказката не е детска и цели да научи децата, че оръжията са лоши.
4. Цялото семейство сяда на масата за обяд. На празничната трапеза трябва да присъстват четен брой ястия. Задължителни са - пача от свински крачета, булгур, леща и варена царевица (която е важна за по-нататъшните обичаи). По възможност се сервират пълнени манастирски скалолазки по касапски и/или гушена меча лапа в сос от дюли с шафран и куркума.
5. Питката се разчупва от най-младия (защото на всички празници се разчупва от най-стария и на всички им е писнало той да парадира с това). Децата трябва да си изядат всичко, като родителите им ги подканят с думите "Изяж си всичко, че ей сега ще дойде чичо kestena_rs и ще му ядеш какалашката". Умните деца си изяждат всичко, другите се усмихват и порастват за да ядат какалашки на други хора.
6. След обядът масата не се прибира, а се оставя за да могат и духовете на модовете и админите да се наядат (уж де, нам кой ше си разкара гъза дотам, ама традицията си е традиция). Само голите кочани от варената царевица се обират и се пазят до догодина. Незнайно защо.
7. След храносмилане цялото семейство пее народни песни песни свързани с екипа на "Какалашка". Добър избор са "Градил Mo Money сайт", "Баннат ми лежи, didko-попbanditkov", "Кога зашуми kestena_rs" и "Blue suede shoes" на Benkoka. След това се играят хора, като задължително присъстват ганкиното и пайдушкото.
8. Вечерта дядото се преоблича като Kepov, влиза през комина и повишава reputation-а на добрите деца и банва лошите. Естествено само на шега.
- Добрият Старец Kepov.
9. Най-хубавите моми на селото се преобличат в народни носии и тръгват по къщите да изпълняват обреда "Дудучене". Самия обред представлява обикаляне от къща на къща в търсене на ерген. Когато ергена е налице една от момите отива при него, кляка и му запява "Стани ми, стани, Нине". Когато момъкът се почувства готов (станал), отговаря на момата с рефрена "Нинето ми стана, йощ ли не разбра, ще ти скъсам аз г***!". Момата се прави на обидена и се дърпа 2 минути, след което се усамотява с ергена и го дарява с дудуче. Оттам идва името на обреда - "Дудучене". Това се изпълнява докато всички моми не дарят дудуче и прочие на някой ерген.
10. На края на празника се чака изгрева и се разказват легенди за модераторите и администраторите на сайта. Точно на изгрева се казва "Ойди си, голяма какалашнице! Оти догодина ке се видим!" и хората се гощават с царевица.
Views: 985 | Added by: momoneymain | Rating: 5.0/3 |
Total comments: 1
07.09.2008
екипът на kakala6ka.ucoz.com трябва да организира голям купон по случай празника. Тържеството да се състои в заведението на Митьо Пионера - култувия "Пионерче клуб". Админите и модераторите ще раздават тениски и боксерки с техните ликове на екзалтиралите фенки - основнo "червени" бабички и неосъзнати фолк певачки.

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Login form

News calendar

«  September 2008  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Search

Site friends



    

Приятели:
IGB Advertising Ltd.

Statistics


Всички на линия: 1
Кибици: 1
Наши: 0