Monday, 21.01.2019, 3:03 PM
Welcome Guest | RSS

The Kakalashka!

Main | Registration | Login

Main » Articles » За живота от нещата

Ода за "Facebook" тестовете...
Като всеки нормален човек в момента и аз имам "Facebook". Като всеки нормален човек в момента и аз влизам повече от 2 пъти на ден в профила си. Социална мрежа, която чупи рекорди. Доста, да не кажа всички, сайтове за запознанства и видове чатове просто са изпратени в небитието от Фейса. Само Скайп се държи. Държи се до момента, в който не направят възможни пращането на файлове и видеоразговорите, и във "Facebook". А това ще е много скоро.
Но, мисълта ми е друга. Тестовете, драги зрители, тестовете. Всеки с профил получава поне по 2 пъти на ден покана да направи някой малоумен тест, от доброжелателна дружка, която е направила същия тоя тест и не иска да е единствения прецакан. Да благодарим на тези приятели, които искат да разберат "Колко струваш?" или "Коя фраза си?". Тук, бутонът "Ignore", най-яката хрумка на девелъпърите, влиза в сила. Самите тестове понякога са особено фрустриращи, като тръгнем от "каква играчка сте?" и стигнем до "Коя е водещата ти чакра?". Какъв отговор би бил задоволителен тук? Не знам. В нормалните тестове, между заглавието на теста, въпросите и отговорите има много тясна връзка. Във Фейса това не е задължително. Често се случва да решаваш тест "Кой от "Power rangers" си?", да те питат в него "Колко е 2+2?" и накрая да получиш отговор "Ти обичаш да ядеш кисело мляко". Генерален срив на нервната система. А ти толкова искаше да знаеш кой от рейнджърите се крие в теб...
Да не говорим за правописните грешки. Почти липсва тест във "Facebook", който да е изряден откъм граматика. Аз вече съм почти сигурен, че буквата "Щ" е предала поста си в азбуката на далеч по-красивото "ШТ"...
Освен тестовете, които ти разкриват кой се крие в теб, било то герой от "Дързост и красота" или известен нацист, съществуват и такива, които разкриват характера ти като те оприличат на безразборен неодушевен предмет. Те са ми любимите. Да погледнем, например, "Какъв парфюм си?". При решение на този тест с невероятно високо КПД, един от възможните отговори е "Carolina Herrera 212 men - Вие сте енергична личност...". Как така? Аз съм виждал доста парфюми в живота си, нито един от тях не е енергичен. Те просто си стоят на щанда и не мърдат. Точно "Carolina Herrera 212 men" не съм срещал, но се съмнявам този вид парфюм да обикаля на спринт из магазина и да разпитва клиентите "Кво става? Как си? Потничък ми се струваш?" все едно се е натупал с Екс. "Коя част от тялото си?" също може да те изненада с отговор. При резултат "Ти си бюст!" зачитаме следното обяснение "Определено притежаваш инстинкта да се грижиш за другите, не обичаш да бъдеш сам и обичаш животните". Айде първите 2 неща имат логика - обичаш да се грижиш за другите, защото бюста служи за кърмене, един вид обичаш да храниш хората. Не обичаш да си сам - да, самотна цица няма - те вървят по две. Но как така обичаш животните? Въпрос, чийто отговор не знам... Друг пример е "Какво помещение, сграда или стая си?", който може да те изненада с отговор - "Вие сте Кучешка колиба", вещаещ следното - "Симпатични сте и предлагате уют и комфорт на околните". Който е измислил теста явно притежава най-уютната и комфортна кучешка колиба ever. Метър на метър, скована от дъски, лайняна къщурка е световен символ на уюта и комфорта. И на тетануса.
Има и категория тестове, които слагам под знаменателя "Малоумни". Тук спадат "Кое от трите дето си ги измислих, си ти?", "Говорят ли ви звездите?", "Кой от 8ми "Б" клас си?", "От какво се нуждаеш?". Имаше и един, на който му забравих заглавието, но резултатът беше "Гомбелишъс - ти си страхотен, невероятен, точно като Гомбето". Без коментар. Още помня и резултатът от "Какъв домашен любимец ви подхожда?" - "Змия, паяк, абе всякакви влечуги!". Да аплодираме най-великото влечуго в животинския свят - ПАЯКЪТ! Гадост и зараза...
Накрая има и тестове "Колко добре познаваш еди-кой-си?", в които вие измисляте въпроси засягащи самите вас и чакате приятелите ви да решат теста, за да разберете колко ви познават. От цялата работа, накрая разбирате как никой, всъщност, не ви познава и колко на никой, всъщност, не му пука за вас. Забавление за цялото семейство...
Искам сега да дам и моите предложения за "Facebook" тестове. В унисон с другите, предлагам следните тестове:

"Какъв вид тоалетна хартия си?"
Възможни резултати:
"Двупластова" - ти си двуличник, често говориш едно, а мислиш друго, имаш различно лице за пред всеки различен човек. Колкото и да си хитър, накрая винаги някой си избърсва гъза с теб.
"Еднопластова" - ти си простоват, обикновен човечец. Не издържаш на високо напрежение и често се късаш в най-неподходящия момент.
"Ароматизирана" - винаги гледаш да изглеждаш добре и да си модерна. Но колкото и добре да ухаеш, като всяка тоалетна хартия, си само за еднократна употреба - мъжете те ползват веднъж, след което те изхвърлят.
"Черна" - ти си лукс за повече от половината население на страната ни и си го знаеш. Само хората с много пари те ползват, тези със средна работна заплата дори не им обръщаш внимание. Като черната тоалетна хартия много добре упяваш да замаскираш, че си full of shit.

"Каква болест си?"
Възможни резултати:
"Инфаркт" - ти си коварен човек, появяваш се изневиделица и удряш тутакси, малко хора издържат на вътрешната ти сила.
"Болест на Паркинсон" - грижовен човек си, защото трепериш над всички. Не си способен да нараниш когото и да е смъртоносно, но обременяваш хората значително.
"Дребна шарка" - адски голям досадник си, успяваш да се вмъкнеш навсякъде и дразниш всички с присъствието си. Дори и най-търпеливите хора не те понасят. Но един път видиш ли дебелия край, повече не се връщаш.
"СПИН" - много беше модерен преди години и все още хората не знаят как да реагират спрямо теб. Имаш много приятели по света, особено в държавите от третия свят. Движиш се само с безотговорни хора и наркомани.

Накрая искам да предупредя:
Ако видите тези два теста някъде във "Facebook" - не съм ги правил аз. Нито ми се занимава, нито имам нерви. Плюс това ми се струва тъпо. Но все пак ми съобщете ако ги видите...

Независимо кой герой сте от Ориндж Каунти, кой предмет от бита сте или какъв вид южноамерикански тапир се крие във вас, запомнете едно - копченцето с благозвучен надпис "Ignore". Спасява животи.

Photobucket
Category: За живота от нещата | Added by: momoneymain (23.06.2009) | Author: MoMoneyMain
Views: 2791 | Comments: 5 | Rating: 4.4/7 |
Total comments: 5
10.01.2010 Spam
5. Блумдейл >.<
Впечатление ми направи, че говориш за правописа във Фейсбук, а дори не знаеш как се пише думата "не знам".
Няма да говоря за правила и употреба, но е хубаво, когато правиш такива дълбокомислени коментари на неща,
които не заслужават вниманието и според мен са пълно губене на време, поне прочети това, което си написал,
за да не става така, че "крадеца казва-дръжте крадеца" и самият ти да допускаш грешките, които осмиваш.
За фейсбук-а ще кажа, че е необходимо зло и макар, че ни заливат от всички страни с такива "умни" тестове
и онлайн игри от типа на "Farmville" и така нататък, има своите положителни страни и за това хората по цял свят
масово участват в това "глобално село", сприятеляват се и разбира се, не подминават и тестовете.
И за да бъда в унисон с темата за тестовете, бих искала да спомена, че има и тестове за обща култура,
за проверка на правописа и пунктоацията и др., но явно хората не се интересувт от тях и предпочитат да си
останат неграмотни като залагат на тестове от рода на "Главата слуша ли те?", "Що за пушен деликатес си?"
или "Що за Чудо на Природата сте?".
Отговор: Всеки прави правописни грешки. Всеки. Вярвай. По темата...
Мисля, че вече е малко несериозно да я обсъждаме. В смисъл, тогава във ФБ беше бум на тея тестчета. Сега вече нещата стоят малко по-сериозно. Или поне аз така си мисля. Ако трябва да съм честен (а не е задължително) - не ми пука и на косъм за ФБ. Просто тея тестове се събираха, събираха, събираха. Щеше да е кощунство да не драсна някой ред за тях.
Не искам да обсъждам правописи и общи култури - това е все едно да седнем на пейката дваминка и да плюем държавата и комунистите. Тъпо е. Безполезно е. В смисъл, аз имах какво да кажа и го казах в поста, но не искам да го обсъждам и да мисля допълнително върху неща, които не мога да променя.
Дееба, верно съм го объркал "не знам". На 2 места, Богородице. Принципно знам, че не се пише слято. Все пак съм член на групата "Не знам не се пише слято, за разлика от НЕГРАМОТЕН". Да, във ФБ.
Айде! Със здраве!

10.07.2009 Spam
4. Aleksandar (^NOONE^)
dry wacko surprised

26.06.2009 Spam
3. Ivaylo (bachoivo)
най-култувият тест, на който съм попадал е "Какъв съд е твойта душа?" така и не можах да схвана смисъла на тоя тест въпреки че се считам за горе-долу интелигентно момче......иначе на теста ми се получи отговор БУРКАН, картинката естествено беше на буркан с кисели краставички.... 'що ли не бях учуден biggrin общо взето к'ви ли не глупости има там.

P.S. Сега се сетих, че имаше един тест "Бе ти познааш ли Гошо?" Оказа се, че не го познавам и само си загубих времето да разбера кой аджаба е тоя Гошо и к'во общо има с мене biggrin biggrin


23.06.2009 Spam
2. Dilyan (kestena_rs)
Искам да добавя и култовия тест "Що за стока си?" с отговор "Ти си много куцо същество", което е една великолепна стока и моя съкровена мечта. И сега описанието - ...винкел ,бастун ,кьорпе ,тъпо парче ,гъзолизец ,парцал ,мишка ,леке ,куцо пиле ,тъпа фитка ,шаФрантия ,келеме ,пустиняк ,бурсук ,фурнаджийска лопата ,измет и т.н. и т.н.Всяко едно от определенията е вярно за теб понеже никаква душевна ценност не притежава твоята усоба.Не бъди чак до такава степен меркантилен и егоистичен ,просто бъди малко по позитивен ,усложлив и добросъвестен:)))
Само не знам защо пък точно кьорпе и тъпа фитка... защо? А защо моето е Усоба, а не особа, както на всички... защо?

23.06.2009 Spam
1. Dilyan (kestena_rs)
Гомбелишъса ми е любимия тест на мене. Гомбииии поздравяваме те брате biggrin biggrin biggrin

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Login form

Search

Site friends    

Приятели:
IGB Advertising Ltd.

Statistics


Всички на линия: 1
Кибици: 1
Наши: 0