Tuesday, 16.10.2018, 8:52 AM
Welcome Guest | RSS

The Kakalashka!

Main | Registration | Login

Main » Articles » За живота от нещата

Четири убииства и една мистична формула, или защо българите са озлобени
Днес, от нямане какво да правя, реших да отворя един български вестник за да видя какво става в моята мила родина. На изуст знам само един сайт, а не ми се ровеше в търсене, затова отворих browser-a и за секунди набрах сайта. Отне няколко секунди, защото все пак става въпрос за български сървър.
Страницата зареди и аз внимателно зачетох заглавията едно по едно.
Чорапа умрял като Куцаров
Психолози в класа на мъртвите момчета
Автотърговец гръмна шефа и себе си
Кърваво бельо в дома на обвинения за убитата студентка

И на последно място, но не по смисъл:
Наш професор разгада формулата на гея
Стана ми едно криво и мъгливо, не бях чел БГ новини повече от 6 месеца. Тези заглавия ме изплашиха и натъжиха, почувствах се някак отчужден.
Кой е Чорапа? Треторазряден рапър или някоя бандюга? А Куцаров? Фактът, че е умрял не ме трогна толкова, колкото фактът, че има някой, който нарича себе си Чорапа. Какво кара някой да приеме псевдонима Чорапа? Да не би чорапите му да миришат? Да не би слуайно да ходи с един и същ чифт чорапи? I gues I?ll never know ("явно, никога няма да науча" - бел.ред.). Чорапа отнесе своята тайна в гроба...
Психолози в класа на мъртвите момчета. Второ по ред заглавие - втори смъртен случай, даже 3 в 1. Защо психолози? Когато ние бяхме ученици (а то не беше толкова отдавна приятелю - бел.ред.) за психолози изобщо не бяхме чували, да не говорим пък в собствения ни клас. Който имаше проблеми си ги разрешаваше кротко, на домашно , я с приятели, я сам. Алкохолът, разбира се, беше задължителен. Само типът и количеството варираше. Явно евростандартите оказват влияние върху нашето не чак толкова "евро" българско общество.
Автотърговец гръмна шефа и себе си. Заглавие - трето, смъртен случай - трети. Това аглавие ми привлече вниманието заради думата "гръмна". Очевидно глаголът е започнал да се намества все по-често в българският речник, доста грозно и гнусно. Не мога да си представя някой полицай да дойде и да ми каже "Моите съболезнования, но днес след обяд гръмнаха баща ви..." или нещо подобно.
Кърваво бельо в дома на обвинения за убитата студентка. Нямам какво да кажа, освен - 4 на 4. Очевидно става въпрос за поредното брутално убийство (Добри наблюдения другарю Димитров, много добри наблюдения - бел.ред.).
След 4ри такива заглавия си обяснявам защо българинът се води озлобен по природа. Всъщност новините в България са зли. Нещо като brain washing са. Ако средностатистическият българин чете един вестник и гледа вечерните новини 365 дена в годината, и във тях има средно по (нека бъдем скромни) 4 новини за убити, изнасилени и пребити, това прави 2848 репортажа свързани с насилие. Е как няма българският народ да е изнервен и ядосан с всичко, което го заобикаля?
Въпреки това обаче, има и светлина в края на тунела, особено за тези от нас, които предпочитат ближния вместо жена му. НАШ ПРОФЕСОР РАЗГАДА ФОРМУЛАТА НА ГЕЯ. Ето това е новина и потенциална нобелова награда. Ще ми се да анализирам заглавието дума по дума (колко на място е тук думата "анализирам" приятелю - бел.ред.) .
Наш професор! Колко горд е автора с факта, че точно българската наука ще избави света от педерасите. Въпрос - какво точно трябва да си учил за да изучаваш гейовете? Сексолог, неврохирург, уролог? Това за мен ще остане мистерия ("I gues I?ll never know" - бел.ред.) . Разгада! Колко героично звучи - "Професорът разгада мистериите на тези, които до вчера се ебаха в гъза".
Аз не знаех, че хомосексуализма има формула. Дали тя не включва съставки и екзотични билки, които родителите дават на децата си, за да станат те пеперудки? А може би ДНК-то определя дали си активен или пасивен.
В заключение - или по-скоро в наблюдение - ако БГ новините започнат да са малко по-положителни и обнадеждаващи, или поне процентно броят им намалее, вероятно нашият народ ще започне да се променя за добро.
 
Category: За живота от нещата | Added by: momoneymain (21.03.2009) | Author: Калоян Димитров
Views: 589 | Comments: 2 | Rating: 5.0/6 |
Total comments: 2
23.03.2009 Spam
2. MixMan
Най-лошото е, че това влияе убийствено на по-възрастните хора, които поради стоене вкъщи гледат много телевизия и четат много вестници. Виждам ги дъртите как живеят в друг свят, отказал съм се да ги убеждавам в реалностите на съвременния живот. Каквото коментирам го правя фактологично и така...
И аз обвинявам медиите. В книгата си "Какво се случи" Андрей Райчев и Кънчо Стойчев изкарват едни официални данни от Галъп, според които престъпността в България като цяло не се е повишила след 89-та и даже към момента сме с едни от най-ниските данни в Европа. Медии, медии, медии.

21.03.2009 Spam
1. Ivaylo (bachoivo)
Знаете ли какво? Винаги съм се чудел защо всяка втора новина по радио, телевизия или във вестниците е или за поредното убийство или за поредната катастрофа по пътищата. "Shit happens!!"-това е ясно за всички и не само у нас, а и по света. Ама трябва ли на българина постоянно да му се показва само отрицателната страна на живота. То не стига, че мнозинството от нашенците са песимисти по природа, ами и медиите допълнително насаждат негативизъм.
Чувал съм, че на запад в цивилизованите страни медиите се самоограничават в отразяването на кофти новини. И то не защото не им е нужен рейтинг примерно, ами просто са решили, че е по-добре хората да видят нещо положително, нещо, което да ги накара да се усмихнат, а не примерно как 19 годишен нещастник нарязал приятеля си на парчета, защото нямал какво да прави.
angry angry

P.S. Sorry за негативизма, my friends, ама не всичко е розово. И sorry, ако съм скапал нечие настроение.


Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Login form

Search

Site friends    

Приятели:
IGB Advertising Ltd.

Statistics


Всички на линия: 1
Кибици: 1
Наши: 0