Tuesday, 16.10.2018, 8:52 AM
Welcome Guest | RSS

The Kakalashka!

Main | Registration | Login

Main » Articles » За живота от нещата

Из Дневника На Студента
Chapter XXI"The Day Before", Thursday
Днес е денят преди изпита по предмет, на който дори името не знам, но това не е проблем-много са такива. По принцип не съм фен на ранното ставане(MoMoney ще ме разбере) обаче днес се налага-трябва да се учи. И така...станах рано сутринта(някъде към 11. Навън беше облачно, мъгляво и дъждовно, абе с две думи-кофти време. "Хм... днес май няма да се излиза-ще се учи"-констатирах аз. Първата ми работа обаче е да натисна POWER-a на Манол(личното РС). Тъй като Манол зарежда около 10 минути (няма как-старо куче е вече), имах време да си направя кафе и да намацам с маргарин една филия хляб. Идеята ми е да прегледам какво ново има из нетя и в късния следобед да почета малко лекций. Естествено нищо ново под слънцето освен един порно клип, който на всичкото отгоре беше бъгав нещо и дори не ми тръгна. "Какво да се прави-такъв ми бил късмета."-помислих си аз.
След няколко часа висене пред РС-то с мъка на сърцето реших най-накрая да седна да поуча. Тък се бях развихрил и бях прегледал 4-5 лекций, когато старият очукан Siemens запя Break Stufs на Limp Bizkit. Беше един колега, също прекалил с ученето и си търсеше компания за по една бира. Разбрахме се с две думи и към 8 вечерта отлетях към заветната кръчма. Само да уточня, че когато студент каже на друг студент "Ела да пием по една бира.", значи работата ще стане сериозна. Както и да е. Събрахме се към 8-9 човека, всички ветерани в битките с изпитите и преподавателите. Явно не само на мен не ми бесхе до учене тази вечер. Първата бира свърши за отрицателно време. Поръчах си втора, а след нея трета. После за да не обидя колегите дойде ред и на четвъртия Загоракис, след това и...........
Chapter XXII"The Exam", Friday
........алармата на телефона се включи към 7:30. С натежала глава се надигнах от леглото. Единствените ми мисли бяха: "Защо, по дяволите, ставам толкова рано?" и "Защо имам усещането все едно съм ял развалено синьо сирене?" След 5 минути озсъзнах, че днес е изпитът, при това след около час и половина. Влязох в банята да си хвърля две шепи вода на лицето. От огледалото ме гледаше индивид с изцъклени очи(тип-умиращ бизон), заобиколени от физиономията на ацтек в транс. Двукратното ползване на четка и паста за зъби не успя да премахне кофти вкусът в устата ми. Тогава се сетих, че едно силно кафе ще оправи работата.
И така...вече ободрен и преливащ от енергия се отправих към университета. Естествено "любимият" тролей отново го нямаше по разписание и киснах на студа 15 минути. Това си имаше и предимство-почти напълно влязох в кондиция.
Все пак успях да стигна 5 мин реди началото на изпита. Идеята за ритуалната цигара преди всеки изпит се провали, тъй като доцентът реши точно днес да дойде по-рано. Единственото хубаво в цялата работа бе, че след като каза въпросите отиде да върши някаква си работа и остави асистента да ни пази. В такива ситуации разбира се се прави следното:
Първо-вадят се пищовите(изпит без пищови не става) и се проверява дали ги имаш тия въпроси;
Второ-ако случайно ги нямаш, се преместваш до някой който ги има;
Трето-преписваш, колкото се може повече за времето, в което доцента го няма-не се знае кога ще реши да се върне.
Какво друго да ви кажа.....справих се добре, т.е. отлично. Оказа се, че с добре подготвени пищови и предварителна представа как ще протече изпита, не се налага да си скъсваш задника от учене. По-добре излез вечерта преди изпита и изпий някоя и друга бира за да ти е леко на душата.
Category: За живота от нещата | Added by: bachoivo (30.01.2009) | Author: bachoivo
Views: 550 | Comments: 6 | Rating: 5.0/3 |
Total comments: 6
02.02.2009 Spam
6. Sibel (sibity)
И аз се отказах няма да уча на мен и 3 ми стига tongue ah bb blahblah blink book booze

02.02.2009 Spam
5. Ralitsa ({RaLiTkA})
specool

31.01.2009 Spam
4. Ognqn (ogshigil4e)
xexexex

31.01.2009 Spam
3. jini (jini)
fudge

30.01.2009 Spam
2. AniTy (anity69)
whistling "...от Свищов до Русе пътувах през ноща да направя серенада serenade на най-красивата женаааа...." shades

30.01.2009 Spam
1. AniTy (anity69)
тъкмо мислех да уча,но добре че ме светна grog yahoo prof заминавам на кръчма booze booze booze .....ма ако нямам 6 прей сметка butcher

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Login form

Search

Site friends    

Приятели:
IGB Advertising Ltd.

Statistics


Всички на линия: 1
Кибици: 1
Наши: 0