Tuesday, 16.10.2018, 8:53 AM
Welcome Guest | RSS

The Kakalashka!

Main | Registration | Login

Main » Articles » За живота от нещата

Когато мозъкът откаже
(Бел. ред.)На всички от нас се е случвало да се явят на изпит (или контролно) и да не знаят нищо. Тези, на които не им се е случвало да застанат засрамени в ъгъла! Та в такъв момент, човешкият мозък има свойството да си подсказва сам. Човек започва да се сеща за части от цялото и се опитва да ги свърже в нещо правилно и логично. Често, за наша радост, това не се получава. Също за наша радост често от такива зулуми се раждат най-великите бисери, раждани на запад от черноморието. Българският ученик е готов на големи подвизи за насъщната тройка. Дори и да пренапише аспекти от родната история. Все още запазено място в душата ми има незабравимото за мен "Прабългарите нападали тутакси, а бягали изневиделица". Masterpiece!!! В следващите редове ще прочетете още някои изцепки придружени от мой коментар. Да се почувстваме горди четейки. (Край на Бел. ред.)

Из ученически съчинения:

...Нашите прадеди са живели в колиби. Те не са имали дрехи, ризи, нищо освен една дупка, за да излиза пушека. За да си създадат семейство те са разполагали само с един съвсем примитивен инструмент.
Този инструмент продължава да съществува непроменен и в наши дни.

...Докато спартанците ходели на война, жените им раждали деца. За тази цел те били тренирани от най-ранна възраст.
Всеки ден бой с примитивния инструмент докато не се научат да раждат и на сън да ги бутнеш.

...Като заминавали кръстоносците отнасяли портретите на жените и децата си, а при завръщането си с радост намирали нови деца около вярната съпруга.
Тук вече нещата се навързаха. "Вярната" съпруга е бивша спартанка и дотолкова е оттренирана, че вече се е научила да забременява и ражда без примитивния инструмент на мъжа си. Или поне без примитивния инструмент на своя мъж. Дано никой да не разбира каква е радоста на кръстоносеца при прибирането си у дома...

...Първото околосветско пътуване било извършено от Магелан. За нещастие той бил убит на Филипините и екипажът се завърнал без него. Въпреки всичко покойният запазил добър спомен за пътешествието си.
Естествено, че ще запази добър спомен. Домът е там, не където е сърцето, а където те убият насилствено туземците.

...Наполеон бил диктатор защото имал способността да диктува по няколко писма наведнъж. Той мразел англичаните - сърдел им се, защото го принудили да умре в прегръдките на св. Елена.
Тая св. Елена трябва да е била доста грозновата. Може би ако англичаните бяха принудили Наполеон да умре в прегръдките на някоя красива мадама, нямаше да се сърди. Ми така де, кой би се разсърдил за принудителна смърт? Само някой дребнав.

...В 19 век се развило мисионерството. Нещастните мисионери, които отивали в Китай, се връщали обезглавени.
Уоу, толкова ли са им високи цените в Китай?

...След завземането на властта от Мусолини, населението на Италия се удвоило благодарение на личните му заслуги.
Първи наченки на пронаталистична политика във фашистка Италия. Вместо с политически инструментариум обаче, Дучето е решил да вземе нешата в свой ръце. Женската част на Италия сигурно му е благодарна.

...Най-известната река е Дунав. Тя е международна, защото всички народи пеят "На хубавият син Дунав".
"На хубавият син Дунав" - първа строфа от националния химн на Джибути. "...там дет Дунава синей, антилопа аз убих..." - част от Ботсванска детска песничка.

...Ню Йорк закъснява спрямо гринуичкото време, защото Америка е открита много по-късно.
Американците явно изостават от гринуичкото време само с някакви си 1492 години. След Христа е това.

...Сахара заема винаги различна площ, тъй като пясъците й изменят непрекъснато мястото си. Главни животни са камилите и керваните. Населението й се състои от туареги и оазиси.
По много стари проучвания в началото на образуването си Сахара се е била детски пясъчник в двора на детска градина "Снежанка". За това, колко главно животно е керванът няма да говоря, но оазисите ми привлякоха вниманието като население. Дали са слушали прекалено много "Oasis" или са се кланяли на върховното двуполово божество О!Азис за мен си остава загадка.

...Кенгурото има на корема си джоб, за да се скрие в случай на опастност.
Ако съществуваше подобна възможност за намиране на укритие в собствените телесни кухини, доста хора щяха да се крият в гъза си в случай на опастност.

...Климатът в Гвиана не е здрав, защото в нея изпращат каторжници. Там има гори от девственици, които доставят строителен материал.
Дали е искал да каже гори от девствени дървета? Или, може би, орди от девственици? Тъкмо да си купя билет за самолета за Гвиана и се сетих, че жените в дървообработването физически доста приличат на мъжете в дървообработването. Та се спрях.

...Битката при Трафалгар се развила по море и затова била наречена Ватерло.
Много по-удобно е отколкото да са се били точно при Ватерло и заради това последната битка на Наполеон да се нарича битката при ватерло.

Голямо благодарско на Sibity!

Category: За живота от нещата | Added by: sibity (19.01.2009) | Author: Българският ученик & MoMoneyMain
Views: 540 | Comments: 4 | Rating: 5.0/9 |
Total comments: 4
02.02.2009 Spam
4. Ralitsa ({RaLiTkA})
clap clap

31.01.2009 Spam
3. jini (jini)
biggrin biggrin biggrin

27.01.2009 Spam
2. Ognqn (ogshigil4e)
хехех браво браво wacko

20.01.2009 Spam
1. AniTy (anity69)
браво Сиби clap още ли си пазиш тея неща от училище??? haha

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Login form

Search

Site friends    

Приятели:
IGB Advertising Ltd.

Statistics


Всички на линия: 1
Кибици: 1
Наши: 0