Friday, 14.12.2018, 6:21 AM
Welcome Guest | RSS

The Kakalashka!

Main | Registration | Login

Main » Articles » За живота от нещата

Да завъртиш Нобел в гроба
Физиката казва, че всяко действие си има пропорционално по сила противодействие. Ето защо "Златната Малинка” съществува като контра на "Оскар”-ите. Ето защо наградите "Иг-Нобел” съществуват напреки на Нобеловите награди.
На 1ви Октомври се проведе 19тата церемония по връчването на наградите "Иг-Нобел” (или анти-нобеловите награди). Те се раздават в същите категории като оригиналните на чичко Нобел, но за постижения, които, според думите на откривателите им, "Първо те карат да се посмееш, след което да се замислиш”. Всяка година в Харвардския Сандърс Тиътър (всичко е спонсорирано от Харвард), пред 1200 отбрани ексцентрика, се раздава отличието за опити и научни дейности с неясна полза, често ненужни резултати, извършени против всякакви закони на логиката.
Сега се приготви да прочетеш за някои от многото победители. Приготви се да ти взривим мозъка.


2009г. Награда за Медицина – Доналд. Л. Ънгър за проекта си "Води ли пукането на кокалчетата до артрит?”
Опитът на Доналд се състоял в това, да пука кокалчетата на лявата си ръка, но да не пука тези на дясната. И това всеки ден... в продължение на 60 години. Не отворихме научната му работа, защото сме почти сигурни, че се състои от една страница, на която се мъдри едно жалко "Не”.
 
Photobucket
Shit Happens!

2008г. Награда за Биология – Кристел Жуберт, Мишел Франц, Мари-Кристин Кадержо
Тримата сладури са открили, че кучешките бълхи всъщност скачат по-високо от котешките такива, с което са помогнали на милионите хора с тежки психически травми породени от неспособноста си да различават видовете бълхи. Спете спокойно – вече сте пълноценни граждани на света.

Photobucket
Поздрав за всички, които не разпознават бълхите!

2007г. Награда за Авиация – Патрисия Агостино, Сантяго Плано, Диего Логомбек.
Тези тримата пък, правят революционното откритие, че хамстерите приемат по-леко смяната на часовите пояси, ако им се даде "Виагра”. Защото всички мразим, когато малкото космато копеленце спи по цял ден и си чати с дружките по цяла нощ след гурбет. Сега вече ще мастурбира по цял ден. Всички печелим.

Photobucket
"12...13...14! Пич, правя още 2 повторения зад врат и минавам на скрипеца!"

2006г. Награда за Медицина – Франсис М. Фесмайър
Представете си, че хълцате много лошо. И няма спиране. Хълцате вече 2 дена, примерно. Отивате на лекар – логично. За да спре хълцането ви, лекарят завира пръст в ануса ви – нелогично. Но работи. Поне според Фесмайър, който го е обяснил в научния си труд "Да спрем хълцането чрез пръстов масаж на ректума”. За тези, които искат да се подложат – ако, докато все още усещате чуждия пръст в ануса си, докторът ви покаже и двете си ръце – най-вероятно ви изнасилват. Ние го наричаме Хардкор Медицина (Алтернативна Медицина + Хардкор Порно).

Photobucket
Asscam angle: Replay

2003г. Награда за Биология - К. У. Мьоликер
Господин Мьоликер може да се хвали до края на дните си, че е първият човек успял да увековечи на камера доказателство за съществуването на хомосексуална некрофилия при зеленоглавия паток. Нещо, което никой не си е представял, че съществува. Не. Правилното изречение е – нещо, което на никой не му пука, че съществува. Да...

Photobucket
Нормален бял паток                                                                Болно пернато копеленце

2001г. Награда за Технология – Джон Коф
Джон е награден за това, че през 2001г. се е опитал да патентова колелото (не велосипеда). Повтаряме - през 2001г. Много глупав опит за натрупване на богатс... а,не... чакай... Австралийският Патентен Офис всъщност му е издал патент. Половината награда е присъдена на тях. Баси урода.

Photobucket
Пръчка, която се връща щом я хвърлиш.
Австралийците удрят на камък с изобретенията...

2000г. Награда за Мир – Британската Кралска Флота
Понеже трябва да останат джентълмени до край, на моряците им е наредено (със закон) да не стрелят с истински амуниции от корабите, а вместо това да казват "БУМ!”. Евентуално, ако се чувстват драматично него ден, може да имитират с уста и взривяване на целта. За радост на Великобритания (и за нещастие на всички африкански пирати) това е само при преминаване на тренировка за боравене с корабните топове. Така до няколко години Британската Флота ще е пълна с моряци, които казват "БУМ!” с патоса на поп-певец, но не могат да нацелят дори брега, на който са акостирали.

Photobucket
Британско оръжие                                      Британски пехотинец

1998г. Награда за Литература – др. Мара Сидоли
Др. Сидоли от Вашингтон е наградена за разчупващия милиони стереотипи и просветляващ доклад "Пърденето като защита от невероятен ужас”. Милиарди хора използващи всекидневно обществения транспорт биха заменили "...защита от...” с "...причина за...” в заглавието, но по-важното е как се стига до такъв извод и какъв, аджеба, е тоя невероятен ужас, който стои безсилен пред смърдящото катеначо? Отговорът е прост – това е невероятният ужас да си приет добре от обществото. Или невероятният ужас на културата. Все едно.

Photobucket
И все пак...

1995г. Награда за Психология – Шигеру Уатанабе, Юнко Сакамото и Масуми Уакита
Тримата азиатци могат да се похвалят с успех в дългогодишните си експерименти да накарат група гълъби да различават картини на Пикасо и Моне една от друга. Също могат да се похвалят и с най-безсмислено изгубеното време на света. Тогава са били студенти, но бас държим, че все още са девствени.

Photobucket
Шапка им свалям на гадините - в ляво е Пикасо във вихъра си. Красота. Не. В дясно е Mерело.

1994г. Награда за Медицина – Пациент "Х” и др. Ричард Густафсон
Всичко е много просто. Пациентът е ухапан от отровната си гърмяща змия, която гледа в къщи (защото няма начин, по който нещата да се объркат ако гледаш отровна змия у вас), след което отива в спешното, където настоява да го лекуват чрез електрошокова терапия. Всички му влезли в положението и докато се усети пациентът се радвал на чифт кабели за свещи закачени за устната му и двигател, който поддържал 3000 оборота в продължение на 5 минути. Половината награда се дава на др. Густафсон за последвалия му доклад наименован "Неуспех при електрошоковото лекуване на змийски ухапвания”. Кофти.

Photobucket
Не е това начина, пич. Билки, билки му е майката...

Ако това ти хареса, значи ще харесаш и това - "Г-н Main и Перфектната страна", а може би дори и това - "Когато Лондон не отива при MoMoneyMain...".

Photobucket
Category: За живота от нещата | Added by: momoneymain (21.12.2009) | Author: MoMoneyMain
Views: 2155 | Rating: 5.0/3 |
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Login form

Search

Site friends    

Приятели:
IGB Advertising Ltd.

Statistics


Всички на линия: 1
Кибици: 1
Наши: 0